Nová a moderná ambulancia DENTÁLNEJ HYGIENY v Považskej Bystrici

Hovorí sa, že zuby máme iba jedny a preto by sme sa o ne mali dôkladne starať. Často však ústnu hygienu podceňujeme, čím dávame priestor vzniku ďalších problémov. Najlepšou prevenciou pred vznikom zubných ochorení je pravidelná návšteva dentálnej hygieničky. Komplexné služby pre dospelých a detských pacientov ponúka aj novootvorená ambulancia dentálnej hygieny LiliDent.

Ambulanciu nájdete v Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici (prízemie detskej polikliniky). Za krátky čas si našla mnoho spokojných klientov, ktorí oceňujú najmä individuálny prístup. Snažíme sa zabezpečiť čo najpríjemnejší a najpohodlnejší priebeh ošetrenia dentálnej hygieny. Naším cieľom je, aby každý pacient z našej ambulancie odchádzal spokojný a aby sa na ďalšiu návštevu u nás tešil, – povedala dentálna hygienička Bc. Lívia Chlebanová Némová, ktorá zdôraznila dôležitosť pravidelných ošetrení. Dentálna hygiena je najefektívnejšia a najlacnejšia forma prevencie pred vznikom zubných kazov, zápalov ďasien a iných ochorení. Dospelé osoby by mali tak isto ako deti navštevovať dentálnu hygienu pravidelne, najlepšie dva krát do roka, v určitých prípadoch aj častejšie.

Vhodná už aj pre najmenších

Dentálna hygiena nie je len záležitosťou pre dospelých, vhodná je už po prerezaní mliečneho chrupu. V takýchto prípadoch sú však návštevy zamerané najmä na podávanie informácií rodičom, ako sa majú starať o zúbky svojich ratolestí. Pravidelné ošetrenia u nás by mali absolvovať deti od šiestich rokov. Mnoho ľudí sa dentálnej hygieny bojí, treba však povedať, že vo väčšine prípadov ide o úplne bezbolestný úkon – uviedla Bc. Lívia Chlebanová Némová. Obávať sa netreba ani v tomto období, keď je zhoršená pandemická situácia, každé vyšetrenie má svoju postupnosť. Vyšetrenie robíme za prísnych hygienických opatrení. Každý pacient si ako prvé vypíše anamnestický lístok, čím môžeme  zabezpečiť bezproblémový a bezpečný priebeh celého ošetrenia. Následne sa spraví krátke no dôkladné vyšetrenie stavu ústnej dutiny. Zisťujeme, aký problém pacient má a spoločným rozhovorom prichádzame na jeho príčiny. Našou úlohou je pacientovi vysvetliť miesta v jeho ústach, ktoré sme zaznamenali ako najproblematickejšie . Každému pacientovi vyberieme tie najvhodnejšie  pomôcky , ktoré mu vysvetlíme a ukážeme ako ich správne používať  pre domácu starostlivosť, aby sa tak mohol vyhnúť opätovným problémom . Následne nasleduje samotné ošetrenie.  – vysvetlila dentálna hygienička.

Pestrá ponuka

Dentálnu ambulanciu LiliDent môžete navštíviť aj v prípade, ak máte záujem o iné úkony. Naša ponuka nie je len o odstránení zubného kameňa, ale robíme aj výkony ako pečatenie, estetika, lepenie šperkov či bielenie zubov. To vykonávame vždy až po prvotnej konzultácii s pacientom, keď mu individuálne vysvetlíme, ako bielenie prebieha, čo vyžaduje, ako zuby reagujú a kedy nie je vhodné ho vykonávať. Najčastejšie obavy klientov sa týkajú práve poškodenia zubnej skloviny. V našej ambulancii používame iba vysokokvalitné, účinné a profesionálne materiály, ktoré sú absolútne bezpečné. Po návšteve u nás sa tak môžete už iba tešiť z nového, žiarivého úsmevu, – priblížila dentálna hygienička.

Telefonicky aj on-line

Ak ste sa rozhodli pre návštevu novej a modernej ambulancie dentálnej hygieny LiliDent, stačí sa objednať telefonicky na čísle 0951 566 022 alebo online na webovej stránke www.lilident.sk . Okrem krátkych čakacích termínov vás poteší aj profesionálny prístup a kvalitné vybavenie.